Beyonce a câştigat cele mai multe premii la MTV Video Music Awards 2016 – VIDEO

Beyonce a dominat gala MTV Video Music Awards (VMA) 2016, duminică seară, la New York, unde artista americană a câştigat opt premii, inclusiv trofeul suprem – videoclipul anului -, şi a susţinut un recital de 15 minute, ce a inclus piese de pe cel mai recent album al ei, ”Lemonade”, potrivit Reuters.

Beyonce s-a impus, printre altele, la categoriile ”cel mai bun videoclip al unei cântăreţe”, ”cea mai bună coregrafie”, ”cel mai bun montaj” şi ”cel mai bun video într-un format lung”.

Artista a impresionat duminică seară, la Madison Square Garden din New York, interpretând cinci piese de pe noul ei album ”Lemonade”, ale căror versuri vorbesc despre trădare, răzbunare şi emanciparea femeilor, sub forma unui singur cântec, cu o coregrafie originală. Artista americană a fost ovaţionată în picioare de spectatorii prezenţi în sală.

Organizatorii galei VMA au anunţat cu doar trei ore înainte de show-ul de duminică seară că Beyonce va cânta la acel eveniment. Artista a păşit pe covorul roşu însoţită de trei mame ale unor bărbaţi afro-americani care au murit în custodia poliţiei americane în ultimii doi ani.

Videoclipul piesei sale ”Formation”, ce are o consistentă încărcătură politică, a câştigat principalul trofeu al galei, ”videoclipul anului”, învingându-le pe cele ale single-urilor ”Hello” (Adele), ”Hotline Bling” (Drake), ”Sorry” (Justin Bieber) şi ”Famous” (Kanye West).

Rihanna, în vârstă de 28 de ani, a urcat şi ea pe scenă şi a interpretat 13 dintre cele mai de succes single-uri din cariera ei de 13 ani, inclusiv ”Rude Girl”, ”Diamonds” şi ”Only Girl in the World”. Ea a fost recompensată cu Michael Jackson Video Vanguard Award, un trofeu ce i-a fost înmânat de rapperul canadian Drake.

Fifth Harmony, un grup pop compus din inci cântăreţe, învingător la concursul ”The X Factor”, a câştigat două trofee la VMA 2016 – denumite ”Moonman”.

Rapperul Kanye West, care a ”deturnat” adeseori în trecut atenţia publicului în timpul galelor VMA, prin intervenţii controversate, a prezentat de această dată un nou videoclip pentru piesa lui intitulată ”Fade”.

Rapperul a precedat proiecţia videoclipului cu un discurs plin de divagaţii şi improvizaţii, în care a vorbit despre sărăcie, soţia lui – Kim Kardashian -, disputa lui îndelungată cu Taylor Swift şi violenţa din cartierele cu populaţie predominant de culoare.

Multe dintre numele mari ale industriei muzicale internaţionale, precum Adele, Taylor Swift şi Justin Bieber, au absentat de la gala de duminică seară.

Foto: Everett Collection / Shutterstock

Sursă: News.ro