Berea ar putea fi interzisă la meciurile de rugby

Suporterii rugby-ului ar putea primi o lovitură grea. Mai multe federații naționale militează pentru interzicerea vânzării de bere pe stadioane, pentru început la meciurile internaționale.

Un prim pas l-au făcut deja galezii. “Principality Stadium” din Cardiff, unde naționala Țării Galilor joacă acasă, va avea o zonă unde consumul de alcool va fi oprit, anunță BBC.

Hotărârea va fi adoptată din toamnă acestui an, din luna noiembrie, când “Reprezentativa penelor de struț” va disputa 4 partide amicale cu Australia, Tonga, Scoția și Africa de Sud.

Motivul invocat este acela că au apărut mai multe sesizări de la spectatori și observatori, care reclamau comportamentul indecent al unor fani în stare de ebrietate.

S-a făcut public cazul unei femei de 49 de ani, care s-a plâns de faptul că la meciul cu Noua Zeelandă de anul trecut, mai mulți suporteri beți au stropit-o cu bere din cap până-n picioare.

Au apărut deja și reacții vehemente de protest din partea fanilor indignați, având în vedere că berea la pahare mari din plastic este un obicei foarte vechi la partidele de rugby, mai ales în Insula Britanică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS