Confidenţialitate

Berceni ar putea deveni prima comună din România cu metrou

În cîțiva ani, Berceni ar putea deveni prima comună din România… prin care trece metroul. Magistrala 2 va fi prelungită peste șoseaua de centură, în urma unui acord de colaborare ce va fi semmat între  Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean Ilfov.

Autoritățile au anunțat că vor să prelungească linia de metrou de pe Magistrala M2 cu încă  două sau trei stații în comuna Berceni.

Lucrarea ar putea fi scoasă la licitație la sfârșitul anului viitor, începutul anului 2023. În acest moment se lucrează la stația de metrou Tudor Arghezi, de pe Șoseaua Berceni.

Construită pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați între actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură, aceasta va avea o lungime de 1,6 kilometri. Stația va fi supraterană, va avea parter plus două etaje iar călătorii vor avea 6 zone de acces, dintre care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, cu un pasaj pietonal pe sub șosea.

Două ieșiri vor face legătura cu o parcare cu 300 de locuri, de tip park&ride. Mai mult, fiind o stație supraterană, proiectul prevede inclusiv o instalație de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiții bune și pe timp de iarnă. Valoarea investiției depășește 200 milioane de lei.