Confidenţialitate

Belgia: Piloții Ryanair se alătură celor din Franța și vor intra în grevă în acest weekend

În Belgia, piloții companiei Ryanair intră în grevă în acest weekend. Ei se alătură astfel colegilor din Franța, revoltați că salariile nu le-au fost majorate începând cu luna iunie. Și nu e singura nemulțumire a angajaților companiei aeriene.

Piloții belgieni acuză conducerea companiei Ryanair că nu respectă legislația muncii care garantează un salariu minim pentru toți.

„Conducerea adoptă întotdeauna o atitudine arogantă și disprețuitoare’’, spun liderii sindicali, care susțin că indexarea salariilor prevăzută pentru luna iunie nu a avut loc.

În plus, volumul de muncă al piloților și însoțitorilor de zbor a crescut în ultima perioadă, fiind un număr mare de solicitări pentru cursele cu avionul, iar angajați sunt obosiți din cauza programului.

Potrivit postului belgian de televiziune RTBF, greva este prevăzută în zilele de 23 și 24 iulie, adică sâmbătă și duminică, iar lista zborurilor anulate nu este încă disponibilă.

Pe aeroportul Charleroi din Bruxelles, compania Ryanair operează peste 120 de curse către diverse destinații ale lumii.

Compania aeriană trebuie să își informeze clienții cu privire la anularea unui zbor, iar aceștia au dreptul la o cursă alternativă sau la rambursarea banilor pentru bilet.

Citește și: Franța: Guvernul va readuce în portofoliul statului cea mai importantă companie de utilități din țară, pentru care va plăti 9,7 miliarde de euro