Belgia – Operatiuni anti-tero in mai multe locatii / Nivelul alertei anti-teroriste a fost ridicat

Polițiștii au continuat descinderile și astăzi la membrii unei grupări suspectate că ar fi planificat atentate pe teritoriul țării.

Și autoritățile din Belgia s-au mobilizat după intervenția de aseară, soldată cu uciderea a 2 presupuși jihadiști și arestarea unui al treilea.

Polițiștii au continuat descinderile și astăzi la membrii unei grupări suspectate că ar fi planificat atentate pe teritoriul țării.

În aceast moment, nivelul alertei anti-teroriste a fost ridicat la 3 (pe o scară de 4) în toată Belgia.

Operaţiunile antiteroriste ‘s-au terminat pe teren’ , a anunțat în această dimineață ministrul belgian de Externe, Didier Reynders.

Descinderile au fost efectuate în mai multe orașe din Belgia.

Un oficial al Poliției declară că existau indicii că mai multe persoane plănuiau atentate pe teritoriul țării:

perchezitiile au fost efectuate în cadrul unei anchete ce viza o grupare formată din persoane care s-au întors recent din Siria…interventia ne-a facut sa ne dam seama ca acestia planuiau atentate pe întreg teritoriul Belgiei, a declarat oficialul.

Aceste operațiuni au loc la câteva ore de la intervenția în forță de aseară din Verviers, în vestul țării. 2 presupuși jihadiști au fost uciși, iar un al treilea a fost rănit și este arestat.

Poliția susține că cele 3 persoane care s-au întors din Siria au deschis focul asupra forţelor de ordine, iar acestea au ripostat.

Oficialii declară că aceste persoane ar fi plănuit un atac chiar împotriva forțelor de poliție.

Pe de altă parte, anchetatorii belgiani nu au stabilit nicio legătură între operaţiunea anti-teroristă desfășurată aseară şi atacurile de săptămâna trecută din Paris.