Confidenţialitate

BEC respinge cererile pentru prelungirea programului de vot în diaspora – AUDIO

Biroul Electoral Central respinge cererile pentru prelungirea programului de vot în diaspora, a declarat pentru Europa FM purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.  Oficialul transmite că programul pentru votare, potrivit legii este între orele 7:00 – 21:00.

Alegerile ar urma să se încheie la ora 21:00, conform programului stabilit inițial.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Răspunsul transmis de BEC reprezentanților secțiilor de votare care au solicitat prelungirea programului de vot:

La această oră sunt cozi în special la secțiile de votare din Bruxelles, Nurnberg, Londra, Roma, Viena, Torino, Paris, New York, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen Berlin, Stuttgart, Oslo, Lille, Barcelona, Haga, Wurzburg, Castellon și Luxemburg. Numeroși ascultători Europa FM semnalează că nici după 2-3 ore nu au reușit să voteze iar în unele cazuri li se transmite că nu sunt suficiente buletine de vot.

La secţiile de votare organizate în străinătate pot vota cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinatate. De asemenea, pot vota cetăţenii cu drept de vot din alte state membre ale Uniunii Europene care s-au înscris în listele speciale pentru a vota membrii din România în Parlamentul European.

Lista tuturor secţiilor de votare, precum şi alte informaţii utile referitoare la desfăşurarea scrutinului în străinătate sunt disponibile pe site-ul MAE.

La începutul orei, Teodor Meleșcanu declara că Guvernul ar putea lua în calcul o prelungire a programului de vot.

“La ora 19 vom avea o evaluare să vedem câți mai sunt la vot și dacă pot fi ajutați să își exercite dreptul de vot. Vom încerca să calibrăm și anumite măsuri pe care le putem noi face fără a încălca legea. Oricum, tuturor celor care sunt în zona ambasadelor, în curte sau în clădire, la ora 19, nu le vom închide ușa în nas.

Este o măsură pe care o putem lua cu aprobarea Autorității Electorale Permanente.” a spus Teodor Meleșcanu.