BEC: Câți români au votat la referendum până la ora 10

Sub 1 % dintre românii cu drept de vot au mers la urne sâmbătă dimineață, în primele 3 ore de când s-au deschis secțiile de vot. Mai exact, 0,97 % este prezența totală pe țară, anunță Biroul Electoral Central. 

Pe listele permanente au votat 148.099 de oameni cu drept de vot, 29.348 pe listele suplimentare.

În Bihor s-a înregistrat cea mai mare prezență la urne: 1,61%, până la ora 10.

Caraș Severin,  Mehedinți, Teleorman, Neamț, Olt și Suceava sunt județe unde prezența la urne este de peste 1%, adică cea mai mare.

La polul opus, în județele Harghita, Cluj, Maramureș și Brașov sunt cel mai slab reprezentate la vot – acolo au venit în primele 3 ore între 0, 34 % și 0.82%.

În București, s-au prezentat 0,85 % la vot până la ora 10.  Aici sunt 1264 de secții de votare.

Puteți consulta datele prezentei la urne pe site-ul prezenta.bec.ro.

BEC va da publicitățiii următoarele date la ora 14:30. Prezența la vot se calculează raportând numărul cetățenilor prezenți la vot , în 18.662 de secții organizate în România, la numărul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

Întrebarea este „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar alegătorii trebuie să răspundă cu DA sau NU. Concret se vrea redefinirea termenului familie în Constituţie ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi cum e în prezent.

În țară sunt organizate 18.662 de secții de votare, iar in diaspora 378, cele mai multe în Italia, Spania și Republica Moldova.
Persoanele netransportabile din cauză de boală sau de invaliditate pot solicita urna mobilă. La fel şi în cazul deţinuţilor.

Secțiile de vot pentru referendumul pentru redefinirea familiei s-au deschis de la ora 7 și se închid la ora 21 azi și mâine.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS