Confidenţialitate

BEC: 2,54% dintre români au votat la referendum până la ora 13

Conform Biroului Electoral Central, 2,54% dintre români au votat la referendum până la ora 13, la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. În total, votaseră aproape 465 de mii de persoane.

Fruntaș la votul pentru familia tradiționale era Bihorul, cu o participare de 18.436 de oameni, urmat de Dolj, Iași, Prahova, Timiș și Suceava. La polul opus se situau județele Covasna – cu doar 2.052 de oameni care au votat până la ora 13, urmată de Harghita și Salaj.

Cele mai multe voturi cu urna mobilă s-au exprimat în județul Dolj – 769.

Cei mai mulți români care au votat pe liste suplimentare erau în București: 3.821, urmați de cei din județele Iași, Dolj, Suceava, Timiș, Cluj și Prahova.

În țară sunt organizate 18.662 de secții de votare, iar in diaspora 378, cele mai multe în Italia, Spania și Republica Moldova.
Persoanele netransportabile din cauză de boală sau de invaliditate pot solicita urna mobilă. La fel şi în cazul deţinuţilor.

Secțiile de vot pentru referendumul pentru redefinirea familiei s-au deschis de la ora 7 și se închid la ora 21 azi și mâine.