Confidenţialitate

Beatrice Mahler: Singurul pompier de la Marius Nasta, în concediu de 6 luni. E foarte greu de sancționat

Un pacient din cei 7 aflați în unitatea mobilă de ATI la Institutul Marius Nasta, unde duminică seară a fost o degajare de fum, se află în stare mai gravă, spune managerul instituției, Beatrice Mahler.

Ea susține că nici pacienții și nici angajații spitalului nu au fost în pericol și că de altfel cei 7 pacienți internați în secția mobilă de terapie intensivă nu și-au dat seama de ce se întâmplă:

„Patru din pacienții prezenți în unitatea mobilă au rămas în secția de Terapie Intensivă și trei au rămas în secție. Cei din Terapie Intensivă sunt ventilați non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secție au tot ventilație non-invazivă, dar intermitentă. Până în acest moment nu au venit echipele ISU. Echipamentul aparține celor de la ISU și cu siguranță vor face cercetări și vor veni cu declarații. Ce este bine este că nici pacienții și nici personalul nu au fost în pericol.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deocamdată, nu se știe ce anume a provocat incendiul în unitatea mobilă de terapie intensivă. Singurul pompier angajat la Institutul Marius Nasta se află în concediu medical de 6 luni, spune Beatrice Mahler:

„Concedii medicale, întrerupte cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituție publică în care personalul nu vrea să lucreze și în care tu, management și echipa de management vrea să facă și are de făcut treabă cu persoane care nu vor și nu se implică în activitatea unui spital. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat, cu siguranță e nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La spital, a fost prezent în această dimineață și ministrul de Interne Lucian Bode. El a spus că datele preliminare arată că nu a fost vorba despre un incendiu și că a văzut un prim raport realizat pe baza datelor culese până în prezent.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea