Confidenţialitate

Beatrice Mahler: „Oxigenul nu arde plămânii. Introducem oxigen în concentrație mare pentru a obliga plămânul să respire cu zone mai puțin folosite”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a fost invitata lui Cătălin Striblea în emisiunea „Deșteptarea României” la Europa FM. Beatrice Mahler a dezbătut problema sănătății din România și le-a răspuns ascultătorilor Europa FM la întrebări.

Întrebată despre vehiculata idee că oxigenul arde plămânii, Beatrice Mahler a spus că: „Oxigenul nu arde plămânii. Dacă ar arde plămânii, fiecare respirație pe care am trage-o în piept ne-ar arde. Folosim o concentrație mare de oxigen atunci când întâmpinăm furtuna de citokine, deci o parte de plămân nu mai funcționează. Și atunci, în restul de săculeți în care se află aer, medicul trebuie să ducă o cantitate mai mare de oxigen pentru ca celulele roșii să aibă din abudență acest gaz. Când plămânul este bolnav, afectarea pulmonară se produce în jumătatea inferioară a plămânilor, care este folosită în respirație, când introducem oxigen în concentrație mare, obligăm plămânul să respire cu zonele mai puțin folosite”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Bilanțul COVID-19 în România: Puțin peste 8 mii de cazuri noi și 483 de decese