Bauturile acidulate vă îmbătrânesc

Băuturile acidulate, consumate în mod curent, îmbătrânesc organismul mai repede decât în mod firesc, arată un studiu recent realizat de Universitatea Harvard.

Ingredientul care grăbeşte procesul îmbătrânirii îl reprezintă fosfaţii, care sunt conţinuţi nu doar de băuturile acidulate, ci şi de carnea procesată, prăjituri şi pâine.

Nu este primul studiu care avertizează în legătură cu pericolele pe care îl prezintă băuturile acidulate.

Oasele fragile, casante, cancerul pancreasului, slăbiciunea din muşchi şi chiar paralizia au fost legate în trecut de consumul acestor băuturi.

În ultimul studiu a fost observat efectul fosfaţilor pe 3 grupuri de cobai, unul dintre grupuri fiind hrănit cu alimente care conţineau un nivel mare de fosfaţi.

După numai 15 săptămâni, cobaii alimentaţi astfel au murit, din cauza efectelor toxice ale fosfaţilor, în timp ce ceilalţi au mai trăit încă 5 săptămâni.

Efectele acestora au fost observate la nivelul pielii şi muşchilor, care au îmbătrânit prematur, tot fosfaţii afectând activitatea inimii şi rinichilor.

Un alt studiu realizat în SUA anul acesta a arătat că numai două pahare de băuturi acidulate săptămânal dublează riscul de cancer pancreatic.