BAROMETRU EUROPA FM: Românii nu vor să fie înmatriculate mașini mai vechi de 10 ani

Cei mai mulți dintre români, adică peste 53 la sută, sunt de acord cu interzicerea înmatriculării mașinilor mai vechi de 10 ani, arată cel mai recent barometru Europa FM.

Astfel, peste 29 la sută sunt de acord în foarte mare măsură cu o asemenea interdicție, în timp ce 24 la sută spun că sunt de acord în mare măsură, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM.

În schimb, 20 la sută spun că aprobă în mică măsură interzicerea înmatriculării mașinilor mai vechi de 10 ani, în timp ce 23 la sută sunt de acord în foarte mică măsură ori nu susțin deloc propunerea.


Sondajul IMAS la comanda Europa FM a fost realizat în perioada 11 – 28 februarie, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de ± 3,1%. Pentru realizarea acestui Barometru Europa FM s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS