Confidenţialitate

Barometrul Europa FM: Coronavirusul, cea mai mare grijă actuală a românilor

Un român din cinci își face griji pentru sănătatea sa și a membrilor familiei, iar unul din 9 se teme că actuala criză sanitară se va agrava, după cum indică un sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM.

Criza sanitară este de departe cea mai mare grijă a românilor care au participat la sondaj, în vreme ce criza economică îi preocupă pe mai puțin de 10 la sută dintre ei. De altfel, doar 1,4 al sută dintre români își fac griji că își vor pierde locul de muncă.

Cei mai mulți – adică aproape jumătate dintre participanții la studiu – se tem pentru sănătatea lor și a celor apropiați, se tem că se va agrava situația generată de coronavirus și că mulți nu vor respecta măsurile luate de autorități și sunt îngrijorați și din cauza problemelor din sistemul sanitar românesc.

Cel puțin 2 români din 100 își fac griji legate de revenirea conaționalilor din străinătate și că numărul deceselor provocate de COVID-19 va crește și nu vom avea un vaccin. 10 la sută dintre respondenți au spus că nu le este teamă, în vreme ce alți 3 la sută nici măcar nu cred că există o epidemie de coronavirus.

Sondajul a fost realizat în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de euroare de 3,1 la sută.