Confidenţialitate

BAROMETRU EUROPA FM: Românii sunt mulțumiți de măsurile luate de autorități în pandemie

Peste trei sferturi dintre români consideră că autorităţile române iau toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea coronavirusului în România.

Acesta este rezultatul Barometrului Europa FM realizat de IMAS.

Astfel, 76,2 la sută dintre cei chestionați sunt de acord și oarecum de acord că măsurile luate de autorități sunt cele corecte în contextul pandemiei de Covid-19. Nu sunt de aceeași părere 21,2 la sută dintre români.

Pe de altă parte, peste 70 la sută dintre români se așteaptă ca în următoarea perioadă, pe teritoriul României, să crească numărul de cazuri de infecţii cu coronavirus. Un sfert dintre români nu cred că acest lucru se va întâmpla.

În ceea ce privește campania Ministerului Sănătății pentru informarea populaţiei cu privire la măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu coronavirus, peste 86 la sută dintre români apreciază că aceasta este eficientă.

Doar 11 la sută dintre românii chestionați nu sunt mulțumiți de campania ministerului Sănătății.

Pe de altă parte, puțin peste două treimi dintre români știu că, în prezent, în România avem de-a face cu o epidemie de gripă sezonieră. Aceasta a fost declarată oficial de autorități pe 6 februarie.

Sondajul a fost realizat telefonic de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 26 martie, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani și are o marjă de eroare de 3,1%.