Confidenţialitate

Barna: Nu este nicio colaborare cu AUR, ci un vot de conjunctură

Copreședinte al USR PLUS, vicepremierul Dan Barna respinge ideea unei colaborări cu Alianța pentru Unitatea Românilor în contextul actualei crize guvernamentale.

Tensiunile s-au acutizat, miercuri, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion de la conducerea Ministerului Justiției.

În replică, USR PLUS a solicitat PNL să desemneze un alt premier.

„Nu am negociat nimic (cu AUR – n.red). Avem o moțiune de cenzură pregătită, pe care am deschis-o tuturor parlamentarilor. Au avut loc discuții. Cei de la AUR au spus că vor susține moțiune. Este o miză importată ca această coaliție să poată merge mai departe cu un nou premier. (…) Avem această moțiune pregătită. Vom avea o ședință a coaliției mâine (vineri – n.red) vom încerca calea elegantă, calea firească și vom spune că o demisie de onoare a premierului Florin Cîțu ar putea să rezolve mult mai simplu această situație”, a explicat Dan Barna, joi seară, la Digi 24.

„În Parlament, pe unele teme partide cu agende fundamental diferite pot să coincidă. Când vorbim de o moțiune de cenzură în care un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important”, a adăugat vicepremierul.

Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.