Bârlad: Nu există fonduri pentru reabilitarea spitalului, dar a fost construit un centru SPA

La Bârlad, în județul Vaslui, primaria susține că nu dispune de fondurile necesare pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a spitalului. A construit in schimb un centru SPA cu aproape un milion de euro. Centrul, desi este gata sta cu lacatul pe usa. Municipalitatea nu a reusit sa încheie contracte de colaborare cu medici specialisti.

De fiecare dată când primesc câte o solicitare să aloce fonduri pentru spitalul public, autoritățile din Bârlad spun ca nu au de unde. Pentru reconsolidarea unității sanitare bârlădene de pildă, de la bugetul local trebuia achitată încă de acum trei ani o cotă de cofinanțare. Lucrarea începută în 2009, trebuia să fie încheiată în 2011.

Acest lucru nu s-a întamplat însă. In total autoritățile bârlădene trebuiau să achite un million de lei pentru spital. Municipalitatea a cheltuit în schimb un milion de euro pentru un centru SPA într-un oraș în care nu există canalizare și nici măcar asfalt pe toate străzile. Centrul SPA construit de primăria din Bârlad, stă acum cu lacătul pe ușă, deși este gata. Autoritățile nu au reușit să încheie contracte de colaborare cu medici specialiști.

Proiectul a fost de la început unul controversat pentru că primăria a luat trei milioane de euro cu împrumut, pentru 26 de ani, ca să realizeze acest centru, dar și un cinematograf 3D.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS