Confidenţialitate

Barjă cu 1500 de tone de cărbune, scufundată în portul Constanța. Nu sunt victime

Accident de navigație in portul Constanța. O barjă încărcată cu cărbune s-a scufundat, marți după amiază, din cauze necunoscute incă, in apropierea unei dane. Căpitania Zonală Constanța investighează cauzele producerii evenimentului.

Barja fusese încărcată cu aproape 1500 tone de cărbune, în dana 119 a portului Constanța. A fost apoi dusă in dana 99 a portului pentru a se alătura convoiului cu mai multe barje care urmau să plece spre Canalul Dunăre Marea Neagră.

Barja a inceput sa se scufunde chiar lângă cheu, sub privirile docherilor care au dat alarma. In scurt timp, intreaga incărcătură a dispărut în acvatoriul portuar. Pentru că incidentul a avut loc in imediata apropiere a danei, traficul naval nu a fost pus in pericol, au transmis autoritățile portului Constanța.

Nu se cunosc, deocamdată, cauzele accidentului insa Autoritatea Navala Romana a dispus efectuarea unei anchete. Se ia in calcul incărcarea defectuoasa a mărfii sau apariția unei fisuri pe punte, barja luand astfel apă. Mai multi reprezentanti ai Căpitaniei au fost trimis la fața locului pentru investigații.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Citește și: Sardinia: Roiuri uriașe de lăcuste au distrus zeci de mii de hectare de culturi agricole

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.