Confidenţialitate

Sardinia: Roiuri uriașe de lăcuste au distrus zeci de mii de hectare de culturi agricole

Nici grădinile de legume nu au scăpat, se plâng fermierii din insula Sardinia. Ei  susțin că lăcustele au ajuns mai devreme cu o lună față de anii precedenți și au distrus peste zeci de mii de hectare de culturi.

Cea mai afectată zonă este provincia Nuoro din Sardinia, unde roiurile de lăcuste au distrus peste 25.000 de hectare de culturi agricole, cea mai mare suprafață de până acum după invazia din 2019, considerată cea gravă din ultimele decenii, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Fermierii italieni se plâng că s-a ales praful de toată munca și de investițiile lor și deși se confruntă de 3 ani cu invazii uriașe de lăcuste, autotoritățile nu au luat măsuri de combatere a acestor dăunători și nici nu au acordat despăgubiri.

Pentru a preveni pierderile cauzate de invazia acestor insecte, mulți agricultori și-au schimbat planurile de recoltă, dar au constatat că și grădinile de legume sunt afectate de roiurile de lăcuste.

Autoritățile locale au spus că lucrătorii forestieri identifică zonele cele mai afectate și accelerează operațiunile de combatere a lăcustelor.

În privința compensărilor, autoritățile regionale abia au aprobat despăgubiri de 2 milioane de euro pentru fermierii ale căror culturi au fost distruse de insecte anul trecut.

Foto: Shutterstock