”Bărbatul în alb” de la Mitingul Diaporei este propus pentru avansare în grad pentru ”înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu”

Ministerul de Interne a transmis Administraţiei Prezidenţiale propunerea de a-i acorda gradul de general de brigadă cu o stea colonelului Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei. El este ”bărbatul în alb” aflat în centrul multor evenimente derulate în noaptea de 10 august, la Mitingul Diasporei.

Dincolo de violențele din 10 august, în care a fost audiat de două ori la Parchetul General, MAI a transmis către Klaus Iohannis propunerea de acordare gradului de general lui Cătălin Paraschiv. “Nu am fost pus sub acuzare, am calitatea de martor, am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seară şi atâta tot”, a declarat Cătălin Paraschiv după audieri.

„În data de 15 octombrie a.c., ministrul Afacerilor Interne a transmis Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigadă – cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan.

Ministrul Afacerilor Interne îşi fundamentează propunerea pe faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, se arată într-un răspuns transmis de Adminitraţia Prezidenţială agenției de știri Mediafax.

„Pe data de 10.05.2018, CSAT a aprobat participarea ofiţerului la examenul pentru trecerea în corpul generalilor, iar la data de 11.10.2018 acesta a susţinut şi promovat examenul pentru acordarea gradului de general de brigadă cu o stea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ca urmare a promovării acestui examen, a fost înaintată către Administraţia Prezidenţială propunerea de a acorda ofiţerului gradul militar de general de brigadă cu o stea”, au precizat reprezentanţii MAI, pentru agenția de știri MEDIAFAX.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS