Bărbatul confirmat cu coronavirus era izolat deja la domiciliu, alături de familie

România a înregistrat astăzi al patrulea caz de coronavirus. Este vorba de un bărbat din Timiș, care s-a aflat în același avion cu femeia în vârstă de 38 de ani depistată pozitiv în urmă cu câteva zile că fiind infectată cu COVID 19.

Bărbatul se află în izolare la domiciliu încă de vineri, din momentul în care medicii au identificat-o pe femeie.

În momentul în care medicii echipați în costumele speciale au intrat în curtea imobilului unde acesta locuiește, bărbatul se află în față locuinței și fuma. A intrat imediat în casă și a fost introdus în izoletă. Bărbatul găsit pozitiv are 47 de ani, este din Timișoara și a stat în același avion cu femeia infectată cu coronavirus, mai precis în partea dreapta a acesteia.

Corespondentul Europa FM la Timișoara, Dan Turcu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Încă de vineri, bărbatul considerat contact direct s-a aflat în izolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele prelevate vineri au fost negative. Astăzi, au fost din nou luate probe, în a 12-a zi de la contactul direct cu femeia în vârstă de 38 de ani iar rezultatul a fost pozitiv. Ambulanță de transport victime multiple la dus apoi la spitalul de boli infecțioase Victor Babeș.

Medicii spun că bărbatul s-a infectat fie pe cale aeriană, stând mai bine de o oră lângă prima pacienta cu coronavirus din Timișoara, fie din cauza că a atins aceleași obiecte că persoană bolnavă și nu s-a spălat mâini.

Dr. Virgil Musta – Spitalul Victor Babeș Timișoara: Mi-e greu să spun care dintre cai a fost în acest caz pentru că persoană respective a stat mai mult de 15 minute la o distanță mai mică de doi metri, știți care este criteriul important în trasnmiterea acestei infecții

Celelalte 13 persoane care au intrat în contact direct cu femeia cu COVID-19 nu au teste pozitive.

Vorbim de ceilalți pasageri din apropierea femeii, de însoțitoarele de zbor, de părinți și cei 4 prieteni. Ei sunt în continuare în autoizolare acasă.

La fel se va întâmplă și cu cei care stau în aceeași curte comună cu bărbatul depistat pozitiv astăzi. Este vorba de două familii față de care se va lua măsură autoizolarii și care vor fi investigate și ele pentru depistarea coronavirusului. Inspectorii direcției de sănătate publică spun că dacă mai mult de 3 persoane din curtea în care locuiește bărbatul vor fi depistați pozitiv, imobilul va fi declarat în carantină. Până atunci însă, locuința va fi supravegheată de jandarmi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS