Bărbat eliberat în baza recursului compensatoriu, arestat după ce a violat o femeie

Bărbatul care în urmă cu aproape două săptămâni a violat o femeie după ce a condus-o pe jos acasă, la plecarea dintr-un club din Capitală, a fost arestat preventiv.

El a ieşit recent din penitenciar, fiind eliberat cu un an mai devreme în baza legii recursului compensatoriu, după ce fusese condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a violat o fetiţă de 13 ani din Constanţa.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în noaptea de 22 octombrie, în jurul orei 02.30, femeia, în vârstă de 32 de ani, a fost abordată la ieşirea dintr-un club din Sectorul 2 de un bărbat pe care nu îl cunoştea. Acesta a condus-o pe femeie acasă, pe jos, cu acordul ei.

În apropierea casei femeii, pe Calea Moşilor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a violat-o şi, ameninţându-o, a furat din geanta acesteia un telefon mobil şi suma de 50 de lei, apoi a fugit, fiind găsit în Constanţa, acasă la un apropiat.

Bărbatul a fost reţinut, miercuri, pentru viol şi tâlhărie calificată, iar joi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit presei locale, bărbatul este unul dintre din cei 80 de deţinuţi eliberaţi din Penitenciarul Giurgiu în baza legii recursului compensatoriu. El a fost eliberat cu un an mai devreme, în 19 octombrie, chiar în ziua în care această lege a intrat în vigoare. Bărbatul fusese condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a violat o fetiţă de 13 ani din Constanţa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS