Confidenţialitate

Banii primiți ca mită de o fostă directoare a Autorității Vamale ar fi ajuns la Vasile Blaga

O parte din banii primiți cu titlu de mită de Ancuţa Anda Macovei, fost director IT al Autorităţii Naţionale Vamale, în prezent director în cadrul ANAF, ar fi ajuns la Vasile Blaga.

Informaţia apare în referatul de arestare întocmit de procurori anticorupţie din Ploieşti pe numele Ancuţei Macovei, arestată într-un dosar de corupție.

Numele lui Vasile Blaga, fostul președinte al PDL, apare într-un nou dosar de corupție instrumentat de procurorii DNA din Ploiești – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Este vorba despre cauza în care fostul director IT din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, Ancuța Anda Macovei a fost arestată, la începutul lunii octombire, pentru luare de mită.

În referatul de arestare se precizează că, Macovei s-a întâlnit în luna septembrie a acestui an cu un personaj a cărui identitate este protejată, în prezent martor în dosar, căruia îi explica că o parte din banii primiți cu titlu de mită de la reprezentanți ai unor firme care activează în domeniul IT, au ajuns la Vasile Blaga, relatează din Prahova corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Numele Blaga, susțin procurorii în referatul de arestare, a fost notat de Ancuța Macovei pe un bilețel pe care i l-a arătat partenerului de discuție.

Pe aceeași hârtie, se arată în documentul citat, a fost notată și suma de bani, adică 500 de mii, fără a se preciza și moneda, bani care ar fi ajuns la Blaga.

Întreaga discuție la care a participat directorul IT din ANAF și acest personaj misterios a fost interceptată audio și video de anchetatori.

Surse judiciare au confirmat pentru europa fm că Blaga este nimeni altul decât fostul președinte al PDL, iar în prezent acesta nu are vreo calitate în dosar.

Reamintim că Ancuța Anda Macovei este acuzată de procurorii DNA din Ploiești că a primit un milion de euro mită de la reprezentanți ai unor societăți comerciale pentru a interveni în organizarea unor licitații publice astfel încât să fie câștigate de anumite firme.

Este vorba despre contracte de menteneanță a sistemului ionformatic al Autorității Naționale a Vămilor.

Macovei ar primit mita în perioada 2010-2014, perioadă în care era director al Serviciului IT din cadrul Autorității Vamale, iar Vasile Blaga ministru de interne și ulterior președinte al Senatului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.