Confidenţialitate

Baia Mare: Proteste privind tarifele mari la apă și canalizare

Circa 500 de băimăreni au anunţat că vor ieşi în stradă nemulţumiţi fiind de tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, practicate de operatorul judeţean.

Organizatorii acestei acţiuni spun că au stabilit şi un traseu pe care îl vor parcurge începând cu ora 15:00.

Protestatarii se vor întâlni în Piaţă Revoluţiei de unde se vor deplasa pe străzile 22 Decembrie, Andrei Mureşan şi Gheorghe Şincai.

Apoi, se vor întoarce în punctul de plecare unde vor stă până în jurul orei 18:00 pentru a adună cât mai mulţi băimăreni.

Liderul protestatarilor, Ioan Butian, susţine că nu este normal că TVA-ul la apă facturată să fie de 9% iar cel care se aplică la canalizare să fie de 19% şi solicită că acesta din urmă să fie redus la zero.

De asemenea, se trage un semnal de alarmă asupra faptului că tarifele la apă sunt mai mari decât la energia electrică şi gaz metan, în contextul în care omul foloseşte mai multă apă.

Protestatarii vor transmite în acest sens o petiţie atât distribuitorului de apă, cât şi Primăriei respectiv Prefecturii Maramureş.

Deocamdată iniţiatorii acţiunii au obţinut autorizaţie pentru 5 zile dar declara că vor să protesteze zilnic timp de 30 de zile.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.