Confidenţialitate

BAIA MARE: Jocurile Naționale Special Olympics

Peste 300 de sportivi şi 50 de delegaţii de la asociaţii, organizaţii neguvernamentale şi şcoli speciale din toată ţara participă la cel mai mare eveniment organizat pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale din România, “Jocurile Naționale Special Olympics”.

Manifestarea a început cu evaluări medicale la 7 discipline ale proiectului „Sportivi sănătoşi”: ORL, stomatologie, oftalmologie, sănătatea picioarelor, mobilitate si flexibilitate, nutritie si sănătate generală dar si sănătatea minţii.

Competiţiile sportive de atletism, baschet, bocce si înot au început duminică şi se vor încheia luni. 


Jocurile Naţionale Special Olympics România sunt cea mai mare competitie națională pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale prin care acestea sunt ajutate să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte.

Anul acesta, competiţia  este organizată în parteneriat cu Fundaţia Hope and Homes for Children România şi Consiliul Judetean Maramureş.

În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii.