Confidenţialitate

Baia Mare: Directorul penitenciarul, demis după ce a amenințat și intimidat o angajată. Psihologul instituției încerca să o facă să renunțe la plângere

Directorul Penitenciarului Baia Mare, Horia Chiş, a fost revocat din funcție. El este acuzat  de hărţuire, purtare abuzivă şi şantaj. Aceasta după ce  jurnaliștii de la Recorder.ro au publicat o înregistrare audio in care o angajata a Penitenciarului a fost amenințată și intimidată.

23aug-12 CORESP MM Mica Svab director penitenciar abuz

Administrația Naționala a Penitenciarelor a fost sesizată în luna iunie cu privire la un caz de agresiune asupra unei angajate a Penitenciarului Baia Mare, produsă în biroul directorului unităţii.

Întreaga întâmplare a fost relatată de jurnaliștii de la Recorder. Polițista de penitenciar a reclamat că a fost agresată fizic de către şeful ei, mai exact acesta a prins-o de gât şi a trântit-o de uşă. Ea a prezentat și un certificat medico-legal care a confirmat  urmele agresiunii.

De atunci, în cadrul unității s-a derulat o ancheta iar în urma finalizării acesteia, conducerea Ministerului Justiţiei a constatat că există probleme în felul în care managerul a condus penitenciarul, motiv pentru care l-a revocat din funcție.

Într-un comunicat, Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează că manifestă toleranţă zero în orice situaţie de încălcare a legislaţiei sau a codului deontologic.

Conform Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, de la declanşarea controlului, Horia Chiş a exercitat o presiune constantă asupra poliţiştilor de penitenciare care au dat declaraţii împotriva sa.

Pe de altă parte, Horia Chiș a transmis că ar fi fost revocat pentru că nu a fost considerat un manager bun, nu pentru incidentul relatat în presă. El spune ca se va adresa justiției pentru aflarea adevărului.

Horia Chiș a condus penitenciarul băimărean timp de 14 ani. În locul său până la noi decizii, a fost numit interimar comisarul șef de poliție penitenciar Mircea Spiridon, director adjunct economic-administrativ.

Urmăriți în continuare reportajul video realizat de Recorder.ro:

Citește și: Ultima zi de dezbatere publică pe tema noilor legi ale Educației. Președinte asociație de elevi: „Nu aduce reforma pe care ne-o dorim” | AUDIO