Confidenţialitate

BAIA MARE: Cerșetorii sunt luați de pe străzi și duși în centre sociale

Primarul orașului Baia Mare anunță că cerşetorii identificaţi pe străzi vor fi ridicaţi şi duşi în centrele sociale pentru a preveni posibila răspândire a coronavirusului.

“Colegii mei sunt zi de zi pe teren, merg în toate zonele cunoscute ca fiind circulate de către persoane care apelează la mila publică. Cine cerşeşte este identificat şi dus la centrul social pentru a nu fi un pericol pentru sănătatea publică, un pericol în plus pentru răspândirea bolii COVID-19”, a scris Cătălin Cherecheş pe Facebook.

“Monitorizare 24 din 24, 7 zile din 7, pentru a combate acest fenomen. (…) Rog cetăţenii să nu încurajeze acest fenomen şi să denunţe dacă văd pe raza municipiului Baia Mare cerşetori. Vom interveni imediat pentru identificarea şi izolarea lor în centrele sociale de care dispunem. Împreună protejăm Baia Mare!”, a adăugat edilul.

În ultimele săptămâni, băimărenii au sesizat autorităţile locale, poliţia şi jandarmeria referitor la creşterea numărului de cerşetori aflaţi în stradă, dar şi a unor persoane aflate în imediata vecinătate a unor bancomate şi care păreau că-i urmăresc pe vârstnici.

Primarul Cătălin Cherecheş a cerut populației să semnaleze, inclusiv pe reţele de socializare, orice posibil comportament nefiresc care ar putea crea probleme sociale.