Confidenţialitate

Baia Mare: 3 consilieri acuză primăria că nu a plătit bursele elevilor din ultimii 2 ani | AUDIO

La Baia Mare, trei consilieri acuză primăria că nu a plătit bursele elevilor aprobate prin decizii ale Consiliului Local în ultimii 2 ani, dar aceștia cer intervenția prefectului pentru ca elevii să-și primească banii. De cealaltă parte, edilul din Baia Mare susține că nu există nicio problemă, bursele au fost achitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei trei aleși locali băimăreni s-au adresat în scris Prefectului județului Maramureș și solicită emiterea unui punct de vedere şi intervenţie în vederea punerii în aplicare a trei Hotărâri de Consiliu Local Baia Mare.

Este vorba despre acordarea burselor elevilor pentru anii şcolari 2020-2021 şi 2021-2022 şi implementarea proiectului „Bugetare participativă în Municipiul Baia Mare. Documentul este semnat de consilierii Bogdănel Viorel Gavra, Simion Bizău și Bogdan Hodorogea. Aceștia explica de ce s-au adresat instituției Prefectului.

„Din cercetările noastre, banii nu au fost plătiți nici în 2021, nici în 2022, nici în 2023, banii fiind utilizați în alte scopuri. Ceea ce contravine total cu legea”.

„Primăria nu le-a achitat. Poate să fie de vină primarul, poate să fie de vină Administrația Locală, nu știm cine poate să fie de vină”.

„Din păcate, există o ruptură totală între hotărârile adoptate de către deliberativul local și punerea acestor hotărâri în aplicare”.

Prefectul județului Maramureș a declarat că se va ocupa de sesizările aleșilor locali și va dispune verificari

„Noi vom cerceta acest lucru în limita competențelor pe care le avem”, a spus Rudolf Stauder.

De cealaltă parte, întrebat de mai multe ori în cadrul şedintelor de Consiliu Local vizavi de bursele elevilor, primarul Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș a spus că acestea au fost achitate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Arad: Directorul primului liceu pedagogic din țară, îngrijorat de proiectele legilor educației. „Se propune desființarea unei specializări extrem de importante” | AUDIO