Bacteriile au ucis victimele incendiului din Colectiv

13 dintre victimele incendiului din clubul Colectiv au murit din cauza septicemiei, arată o ancheta a jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor.

Ei au primit o parte dintre dosarele celor internați în spitalele Sf. Pantelimon, Spitalul de Arși, Spitalul Municipal de Urgență și Sf. Ioan.

Jurnalistul Cătălin Tolontan spune la Europa FM că publicația sa are „13 documente, 13 dosare integrale furnizate de medici sub protecția anonimatului, pentru că medicii au vrut ca aceste analize să fie scoase la iveală de vreme ce spitalele refuză să dea dosarele medicale familiilor îndoliate ale morților de la Colectiv.

„Toate cele 13 cazuri din patru spitale bucureștene sunt cazuri de oameni care au murit în septicemie în spital, în București și în străinătate, având bacterii.

Există un caz cu șapte bacterii, există un alt caz cutremurător în care două dintre bacterii sunt insensibile la orice antibiotic cunoscut”, adaugă Cătălin Tolontan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Medicii spun că au ales să dea dosarele jurnaliștilor pentru că se tem să nu devină țapi ispășitori dacă statul va pierde procesele intentate de familiile victimelor.

Printre bacteriile care au dus la moartea răinților se numără E-coli, acinetobacter, forme ale stafilococului auriu, dar și alte bacterii rezistente la orice tip de antibiotic folosit în spitalele din țară.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS