Confidenţialitate

Bacău: Un preot a sfințit cu aghiasmă o porțiune de drum unde au loc frecvent accidente rutiere | VIDEO

Slujbă de sfințire pe șosea, ca să nu mai fie accidente și să nu mai moară oameni. Este ceea ce a făcut un preot din județul Bacău, care a stropit cu aghiasmă și a ținut o slujbă într-o curbă de pe Drumul Național 11, unde au loc frecvent tragedii rutiere.

Cel mai recent dintre ele a fost weekend-ul trecut, cînd o femeie a murit, iar două persoane au fost rănite într-un accident de circulație.

Așa că preotul din Brăila de Jos, comuna Helegiu, a mers la fața locului să se roage, iar slujba a avut loc chiar în așa-numita curbă a morții. Este un punct negru de pe DN11, unde au loc frecvent accidente de circulație.

Scopul slujbei, împărtășit pe Facebook chiar de parohia Brăila de Jos, pe care o conduce preotul, este acela ca toți cei care circulă pe drumul național ce leagă Bacăul de Onești să fie apărați și protejați de accidente. Preotul a stropit șoseaua cu aghiasmă și s-a rugat pentru șoferi și pasageri.

În zona respectivă au loc frecvent accidente de circulație. Unul dintre cele mai grave s-a înregistrat în ianuarie 2019, cînd un microbuz s-a răsturnat la Helegiu, accidentul fiind soldat cu 1 mort și 5 răniți. Cel mai recent a fost sâmbăta trecută și s-a soldat cu decesul unei femei și rănirea altor 2 persoane.

Autor: Claudia Toader

Sursa foto: Captură video Facebook / Parohia Bratila de Jos

Citește și: Cauza incendiului de la Spitalul Județean Suceava. Un ventilator din baia unui salon s-a supraîncălzit | AUDIO