Confidenţialitate

Cauza incendiului de la Spitalul Județean Suceava. Un ventilator din baia unui salon s-a supraîncălzit | AUDIO

Incendiul de miercuri noapte de la Spitalul Județean Suceava s-a produs din cauza unui ventilator care s-a supraîncălzit, aflat în baia unui salon.

„Nu putem spune că a fost vorba despre o neglijență”, a spus, într-o conferință de presă, șeful ISU Suceava, Costică Ghiață. Spitalul fusese verificat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență în urmă cu o săptămână:

„Un ventilator din dotarea unei băi a salonului 8 de la etajul 4 a funcționat mai mult timp, acesta s-a supraîncălzit, a generat un scurtcircuit, iar echipamentele aferente acestei instalații electrice, în speță cu izolație PVC, s-au aprins. Propagarea a fost cu rapiditate în partea superioară a holului de la etajul 4. Nu putem spune că a fost vorba de o neglijență, cu atât mai mult cu cât instalațiile erau la momentul la care ne aflăm într-o verificare și într-o activitate de mentenanță.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul a izbucnit la etajul 4, în secția de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Județean Suceva, puțin după miezul nopții.

Din cauza fumului, toți pacienții de la etajul 4 până la etajul 9 au fost evacuați. Este vorba despre 329 de oameni, prin care peste 100 de copii, inclusiv nou-născuți. La Suceava, a mers și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan:

„Cel mai important lucru este că nu am contorizat nicio victimă, nu am avut niciun pacient ars, nu am avut niciun pacient întoxicat cu fum.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Managenerul Spitajului Județean Suceava, Alexandru Calancea, a menționat că pacienții internați la etajul unde a izbucnit incendiul au fost mutați în alte secții. El a menționat că în salonul unde a izbucnit incendiul nu erau pacienți internați:

„Trebuie să fim, probabil, și mai vigilenți decât am fost până acum. poate verificările acestea, cum lasă pacientul salonul în momentul în care se externează sau în urma efectuării curățeniei în salon, se poate să fie scăpări.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Incendiu la Secția de Ginecologie a Spitalului Județean Suceava: Peste 300 de pacienți, evacuați