Confidenţialitate

BACĂU: Un grup de căutători de comori a descoperit un depozit de bombe

Un grup de căutători de comori a descoperit un adevărat depozit de bombe în pădurea de pe raza comunei băcăuane Oituz, unde detectoarele de metale au dus la descoperirea a 25 de proiectile de calibru mare. Fiecare dintre bombele găsite cîntărea 50 de kilograme.

În momentul în care au făcut descoperirea, oamenii nici nu au stat pe gînduri şi au sunat imediat la 112. Echipa pirotehnică a Ispectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a ajuns la locul indicat de căutătorii de comori, unde aceştia, între timp, izolaseră zona, şi au confirmat existenţa unui număr de 25 de proiectile explozive de calibrul 150 de mm.

Bombele, rămase neexplodate din timpul conflictelor militare, reprezentau un real risc, mai ales că erau toate concentrate într-un singur loc şi nu răspîndite pe o arie largă. Pentru pirotehnişti, misiunea a fost dificilă nu doar din cauza cantităţii mari de muniţie, ci şi pentru că în zonă terenul este accidentat.

Reprezentanţii ISU Bacău transmit că grupul de detectorişti amatori a procedat corect, marcînd zona şi sunând la 112, ceea ce ar trebui să facă toţi cei care din întîmplare descoperă elemente de muniţie.