Confidenţialitate

Bacău: Prefectul a amendat primarul pentru că nu a acordat unele stimulente. Edilul a aflat de sancțiune pe Facebook

Război al declarațiilor politice, purtat pe Facebook. Protagoniști: prefectul de Bacău de la PSD și primarul municipiului, de la USR Plus. Prefectul anunță că i-a dat primarului o amendă administrativă pentru că nu a pus în aplicare o hotărâre de consiliu local, în vreme ce primarul transmite că dacă ar face-o, ar comite o ilegalitate.

Nu este pentru prima oară când conflictele politice răbufnesc în spațiul public pe rețelele de socializare.

Într-o postare făcută pe Facebook, prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, a anunțat că a decis sancționarea primarului municipiului cu o amendă administrativă de 3.000 de lei pe motiv că acesta tergiversează punerea în aplicare a unei hotătâri adoptate anul acesta de Consiliul Local.

Hotărârea respectivă prevede acordarea unor stimulente pentru nou-născuți, iar prefectul susține că sunt 190 de familii care au depus acte la primărie, dar nu au primit ajutorul care li se cuvine.

Amenda vine, mai spune prefectul, după ce la Instituția Prefectului a venit o sesizare de la un consilier local, în urma căreia au fost dispuse verificări la primărie și a direcția de asistență socială din subordine. Postarea prefectului include și o serie de atacuri la adresa primarului, pe care îl acuză de organizarea unor petreceri „cu bere și cârnați sau după caz cu substanțe psihoactive, finanțate şi cu bani publici”.

Replica primarului Lucian Stanciu Viziteu a venit tot pe Facebook. Acesta spune că a aflat de amendă de pe rețeaua socială, fără să primească un document oficial de la prefectură.

Viziteu spune că hotărârea respectivă nu are viza serviciului Juridic, nu a fost contrasemnată de secretarul primăriei și prin urmare nu este legală. În plus, o informare a Curții de Conturi avertizează că sumele cheltuite ar putea fi imputate.

Primarul Viziteu mai spune că prefectul nu face altceva decât să pună în executare ordine de partid și că tot ce face pare să fie o instigare a încălcarea legii.

Citește și: Primarii cer Guvernului acordarea unei indemnizații speciale. „Ar fi o chestie morală de recunoaștere a importanței acestei funcții” | AUDIO

Foto: Shutterstock