Confidenţialitate

Bacău: Maraton de vaccinare, fără programare, în week-end | AUDIO

Bacăul se numără printre județele cu cele mai scăzute rate de vaccinare din țară. Nici 13% din populația județului și puțin peste 15 la sută din popuolația eligibilă nu a făcut vaccinul anti-Covid.

Așa că autoritățile caută soluții pentru a-i aduce pe oameni la vaccinare. După deschiderea centrului drive-thru, care s-a bucurat de suuces doar în primele zile, acum autoritățile anunță că oricine vrea să se vaccineze poate veni sâmbătă și duminică în Piața Tricolorului.

Practic, centrul orașului se va transforma într-un veritabil centru de vaccinare, iar fiecare își poate alege vaccinul pe care vrea să-l facă: fie Pfizer, fie cel de la Johnson  & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

În cele două zile, traficul rutier va fi închis pe strada Mărășești, iar cine se vaccinează va aeva parte și de spectacole în aer liber, susținute de elevii Colegiului Național de Artă din Bacău sau de copiii de la palatul Copiilor.

În județul Bacău sunt în prezent 12 centre de vaccinare în care oricine se poate vaccina fără să aibă nevoie de programare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader

Foto: INQUAM, Octav Ganea