Confidenţialitate

Bacău: Cadavrele a zeci de câini comunitari, descoperite pe un câmp de la marginea orașului Buhuși

Mai multe anchete sunt derulate de instituții ale statiului în județul Bacău, după ce zeci de cadavre ale unor câini comunitari au fost descoperite pe un câmp de la marginea orașului Buhuși. Primăria a dispus o anchetă, iar cazul este și în atenția Poliției Animalelor.

Descoperirea macabră a fost făcută de un localnic din Buhuși, care a dat peste un adevărat cimitir în aer liber la marginea orașului, la mică distanță de padoc.

Zeci de cadavre ale unor câini comunitari erau împrăștiate pe un câmp, întreaga zonă fiind un adevărat focar de infecție, din cauza stării avansate de degradare în care erau animalele.

Bărbatul a sunat imediat la 112, iar primii au ajuns la fața locului angajații de la Poliția Locală, care au fost șocați de imaginea dezolantă care li s-a înfățișat.

A fost sesizată Poliția Animalelor, care a început cercetările în acest caz.

Și primăria a dispus verificări, iar din primele date animalele par să nu provină din padoc, care este administrat de un ONG.

Nu se știe deocamdată proveniența cadavrelor și nici cum ajuns acestea acolo, dar primăria a dispus curățarea și igienizarea imediată a zonei.

Primăria, care răspunde legal de gestionarea câinilor fără stăpân, nu are un serviciu care să se ocupe de animalele străzii. Serviciile de ecarisaj sunt concesionate unei asociații de protecție a animalelor.