BACĂU: Bebeluș nevaccinat mort de rujeolă. Sora lui este internată cu aceeași boală

Bebelușul din Bacău care avea complicații severe din cauza rujeolei și care fusese trimis cu elicopterul la Iași a murit.

Medicii din Iași nu au mai putut face nimic pentru fetița de 10 luni. Sora ei, în vârstă de 10 ani, are la rândul său rujeolă și este internată în spital.

Nici una dintre cele două surori nu era vaccinată.

Corespondenta Europa FM, Claudia Toader, transmite că bebelușul de 10 luni care săptămîna trecută a băgat în carantină secția ATI Pediatrie a Spitalului Județean Bacău, trimis de urgență la Iași, nu a mai putut fi salvat.

Fetița a făcut complicații severe din cauza rujeolei, respectiv bronho-pneumonie, insuficienţă respiratorie acută şi distrofie gradul II.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău au fost informați despre decesul copilului și spun că bebelușul mai are o soră, în vârstă de 10 ani, care la rândul ei este în spital cu rujeolă.

Potrivit autorităților de sănătate publică, fata nu a fost vaccinată împotriva rujeolei, mama ei refuzând în scris imunizarea la medicul de familie.

DSP a demarat o amplă campanie de vaccinare ROR în localitatea din care provine bebelușul, Valea Seacă, unde sunt mai mulți copii care nu au fost imunizați la timp.

Ceea ce s-a întâmplat cu sugarul pare să-i fi speriat pe părinți, care acum nu mai refuză vaccinarea.

Reprezentanții DSP încearcă să convingă cât mai mulți părinți că trebuie să meargă la dispensar cu copiii pentru ca aceștia să fie vaccinați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS