Confidenţialitate

Bărbat din Bacău, condamnat în primă instanță la 18 ani de închisoare cu executare și 600.000 de euro daune morale și materiale în urma unui accident rutier în care au murit 2 persoane | AUDIO

Un bărbat din Bacău a fost condamnat – în primă instanță – la 18 ani de închisoare cu executare în urma unui accident rutier în care au murit două persoane, dintre care un copil de 5 ani. Instanța a admis cererea procurorilor de schimbare a încadrării faptei, din ucidere din culpă în omor calificat. În plus, bărbatul trebuie să plătească și 600 de mii de euro daune morale și materiale familiei celor două victime.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Accidentul a avut loc la sfârșitul anului 2019, pe DN12 A. Atunci, mașina condusă de băcăuanul care la acel moment avea 27 de ani, a intrat într-o depășire periculoasă, pe linie continuă, și a lovit în plin un autoturism care venea regulamentar din sens opus.

Două persoane, mama și fiul ei, în vârstă de 5 ani, au murit pe loc, iar șoferul vinovat a fost rănit. Într-o primă fază a fost cercetat pentru ucidere din culpă. Pe parcursul anchetei, însă, procurorii băcăuani au descoperit o serie de detalii care i-au determinat să ceară schimbarea încadrării faptei în omor calificat și conducere sub influența alcoolului.

S-a dovedit că tânărul a mers la o petrecere în altă localitate. Știa că acolo se va consuma alcool, dar a mers cu mașina și nu și-a pus problema că dacă bea nu are cu ce se întoarce. Dimineață, după cum au arătat procurorii, în loc să închirieze o cameră la o pensiune și să se odihnească, a plecat spre casă la volanul mașinii, deși abia se putea ține pe picioare.

Peste 2 la mie alcool avea băcăuanul în sânge la acel moment și rula cu viteză foarte mare, de aproape 140 de kilometri la oră. A ignorat toate marcajele și indicatoarele rutiere. O serie de circumstanțe agravante, pe care tânărul și le-a asumat pe parcursul procesului, dar care în final i-au determinat pe magistrații Tribunalului Bacău să fie de acord cu schimbarea încadrării juridice.

Iar la aproape 4 ani de la accident a venit și primul verdict al instanței: 18 ani de închisoare cu executare și plata de daune morale și materiale în sumă de 600 de mii de euro familiei celor două victime.

Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cazul bărbatului de 32 de ani, decedat după ce ar fi fost bătut în sediul Poliției Locale Arad: Familia cere despăgubiri de 1 milion de euro | AUDIO