Confidenţialitate

Bacău: Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie, reținuți de DNA pentru luare de mită. Ei ar fi cerut 20.000 de lei de la un om de afaceri | AUDIO

Doi angajați ai unui spital din Bacău au fost reținuți de procurori pentru luare de mită. Potrivit DNA ei ar fi cerut 20.000 de lei de la un om de afaceri pentru a-i facilita încheierea unui contract de igienizare la subsolul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău. Omul de afaceri este cercetat si el în dosar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 2 angajați reținuți pentru luare de mită sunt Șeful tehnic, administrativ și aprovizionare, Dragoș-Constantin Alexa, și economistul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, Doru-Ion Pralea.

Potrivit procurorilor, în luna februarie 2024, aceștia ar fi pretins de la un om de afaceri 20 de mii de lei pentru a-i facilita încheierea unui act adițional la un contract încheiat cu spitalul.

Este vorba de un contract privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău.

Aceștia ar fi primit inițial câte 1.000 euro, o primă tranșă din banii pretinși inițial. Procurorii au făcut și percheziții în acest caz.

Omul de afaceri se află sub control judiciar și este cercetat pentru dare de mită, iar cei 2 angajați ai spitalului vor fi astăzi prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Guvernul pregătește legislatia privind asistența medicală în cazul unor operațiuni militare. Colonelul Dan Dobre: Trebuie să ne aliniem cu NATO | AUDIO