Confidenţialitate

Bacău: 50 de oameni au ajuns la spital după ce au mâncat la un parastas

Peste 50 de persoane din cele aproximativ 200 care de au mâncat la un parastas dintr o localitate din județul Bacău au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Medicii susțin că numărul bolnavilor ar putea creşte.

Cele aproximativ 200 de persoane au participat duminică la un parastas în localitatea Traian din județul Bacău. Reprezentanții DSP susțin că firma de catering care a pregătit mâncarea pentru parastasul de duminică din localitatea Traian a adus 280 de porţii, însă deocamdată nu se ştie cu exactitate câte persoane au servit masa.

Totuşi, cel puţin 200 de localnici au mâncat ciorbă de perişoare, sarmale şi friptură cu orez. Seara trecută aproape 50 de persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, din care 31 au fost deja internate  – şapte dintre pacienti sunt  copii.

Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al SU Bacău a declarat ca cei mai mulți dintre bolnavi au fost aduși la unităţile de primiri urgenţe cu ambulanţele. Deocamdată firma de catering a fost amendată din cauza ca nu a păstrat, conform legii, probe din alimentele servite la praznic. DSP Bacău solicită acum suspendarea activității firmei respective până la finalizarea anchetei epidemiologice