BACALAUREAT: Subiectele la Istorie

Candidații care susțin miercuri proba scrisă la Istorie a examenului de Bacalaureat au de elaborat un eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX, dar și să răspundă unor întrebări din texte precum „O istorie a românilor”.

Primul subiect de la proba scrisă de Istorie cuprinde două texte, „Românii, 1774-1866”, de K. Hitchins, și „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri”, de I.A. Pop. Candidații au avut de răspuns la mai multe întrebări din aceste texte.

La subiectul doi, textul a fost „O istorie a românilor”, de I. Bulei, iar absolvenții de clasa a 12-a au avut de răspuns unor întrebări și de argumentat afirmația potrivit căreia în secolul al XIV-lea sunt organizate instituții centrale în spațiul românesc extracarpatic.

La ultimul subiect, candidații au avut de elaborat n eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate în 30 iunie, zi în care, între orele 16.00 și 20.00 vor putea fi depuse și contestațiile.

Rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie. Spre deosebire de ceilalţi ani, rezultatele vor fi anonimizate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS