BAC 2015 – Subiectele de la ultima probă scrisă, cea la alegere

Absolvenții de liceu au susținut astăzi ultima proba a bacalaureatului: cea la alegere. În funcție de profilul și specializarea terminate, elevii au avut de ales dintre biologie, chimie, filosofie, geografie sau informatică.

 

 

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, la ultima probă a examenului s-au înscris aproape 170 de mii de absolvenţi de clasa a 12-a. Cei mai mulți au ales să dea Bac-ul la Biologie – respectiv 68 de mii de candidați. Peste 59 de mii au ales Geografia. Cei mai puțini au ales să susțină Bac-ul la Filosofie – aproape 800 de absolvenți.

La Geografie, elevii au avut la primul subiect de identificat mai multe oraşe şi forme de relief pe o hartă mută a Europei. „Identificaţi asemănări de climă între Spania şi Ucraina” – este enunţul unui alt subiect. De asemenea, au avut de găsit pe o hartă mută o serie de aşezări şi forme de relief din ţara noastră. Apoi, au avut de scris ”deosebiri între formele de relief Podişul Dobrogei şi Munţii Apuseni”.

La Biologie vegetală şi animală, elevii au avut de calculat cantitatea de apă din plasma sângelui. Elevii au mai avut o problemă de genetică şi un mini-eseu despre bolile ereditare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS