Confidenţialitate

Azi se încheie a doua ediție a Bucharest Film Awards

A două ediție a festivalului internațional de film independent Bucharest Film Awards a debutat joi cu Industry Talk, întâlnirea profesioniștilor independenți din industria cinematografică. Discuția a fost moderată de criticul și educatorul de film, Ileana Bîrsan, și a avut-o ca invitat special pe regizoarea Iulia Rugină, care a vorbit despre ultimul său proiect de documentar “Disco BTT“ și despre producția de film independent și documentar din România.

S-au alăturat întâlnirii și cineaștii străini, prezenți în festival cu filme în competiție sau proiecții speciale, Stefana Brancastle, Laurence Blyth, Simon Daniels, Robert Haufrecht, Lana MacIver, Dimitris Georgiev, Teodora Mladenova și Otwin Biernat.

Prima zi a festivalului a continuat cu masterclass-ul de muzică de film ținut de Simon Daniels. Compozitorul britanic, premiat cu American Gold Star Award, a vorbit pasionaților de film despre culisele producției unei coloane sonore și despre metodele personale de a menține inspirația pe parcursul procesului creativ.

Filmele independente din competiție concurează pentru 10 secțiuni de premii: lungmetraj, mediu-metraj, scurtmetraj, film studențesc, film experimental, animație, documentar, webshort, music video și trailer.

Proiecțiile din selecția oficială și evenimentele Bucharest Film Awards continuă și sâmbătă la Unteatru, The Institute, Centru și Copper’s Pub.

Cei mai mici dintre cinefili sunt așteptați la Unteatru de la ora 11:00, la proiecția dedicată copiilor, unde vor urmări trei animații premiate în festivaluri naționale și internaționale, dar și scurtmetrajul românesc ”Strung Love”.

Britanicii de la Silvastrain vor închide festivalul cu un concert neo-soul, funk și folk infused reggae la Unteatru, de la ora 22:00.

Accesul publicului la festival este gratuit.