Confidenţialitate

Finlanda rămâne cea mai fericită țară din lume

Pentru al patrulea an consecutiv, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume dintre 149 de țări.

Statele participante și-au evaluat propria fericire. Au fost luate în considerare și măsurile care includ sprijinul social, libertatea personală, produsul intern brut și nivelurile de corupție. Finlanda a gestionat mai bine și pandemia, având mai puține decese și îmbolnăviri decât majoritatea state europene.

Potrivit raportului, cele mai fericite zece țări sunt: Finlanda, Danemarca, Elveţia, Islanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Luxemburg, Noua Zeelandă, Austria.

România se situează pe locul 46, înaintea ungurilor, grecilor, japonezilor, rușilor sau argentinienilor. Statelor Unite pe 19, Spania se află pe locul 27, iar Italia pe 28.

Locuitorii din Marea Britanie sunt mai nefericiti decât anul trecut. Se află acum pe locul 17. Cu toate acestea, lucrurile s-au îmbunătățit pentru 22 de țări, China fiind una dintre ele.

Cele mai nefericite țări din lume sunt Afganistan, Lesotho, Botswana, Rwanda și Zimbabwe.

Pandemia a jucat un rol important în indicele fericirii, arată studiul.

Ziua Internațională a Fericirii este sărbătorită anual pe data de 20 martie în toată lumea și a fost inițiată de un filantrop, activist, om de stat și consilier special al Organizației Națiunilor Unite, Jayme Illien, pentru a inspira, a mobiliza și a promova mișcarea fericirii globale.