Azerbaidjan: Rezultatele alegerilor prezidentiale au fost facute publice…cu o zi inaintea deschiderii urnelor

Unul dintre posturile care critică Guvernul azer a publicat o captura-foto a Comisiei Electorale care indica victoria președintelui Ilham Aliev cu peste 70 de procente.

Deși s-a susținut dintotdeauna că alegerile din Azerbaidjan sunt fraudate, se pare că țara a mers în acest an și mai departe.

Un post online de televiziune a prezentat o poză scăpată accidental de Comisia Electorală Centrală cu o zi înaintea începerii votului.

Acolo se arăta că președintele în funcție, Ilham Aliev ar fi câștigat detașat alegerile din acest an, primind 72,76% din voturi față de doar 7,4 obținute de candidatul opoziției.

Poza – obținută de pe o aplicație folosită de Comisia care numără voturile – indică, de asemenea, informații despre numărul de alegători prezenți la urne, în diverse momente ale zilei.

La precedentele alegeri, din 2008, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a acuzat lipsa de concurență, în timp ce Consiliul Europei a criticat lipsa de candidați credibili la alegerile din acest an.