Aylan, băiețelul care a murit înecat după scufundarea unei bărci cu refugiați, va fi înmormântat în Siria. Imaginea trupului firav, fără viață, transformată de artiști într-un simbol al dezumanizării societății

Tatăl celor doi băieţi sirieni care s-au înecat împreună cu mama lor şi alţi imigranţi în timp ce încercau să ajungă în Grecia, le va duce trupurile neînsuflețite înapoi în oraşul lor natal, Kobane, transmite Reuters.

O fotografie cu corpul mic al băiatului în vârstă de 3 ani, în care apare îmbrăcat într-un tricou roşu aprins şi pataloni scurţi, cu faţa în jos în nisip, a făcut înconjurul lumii declanșând un val uriaș de compasiune față de refugiați și furie față de lipsa unor acțiuni clare ale liderilor occidentali.

Fratele lui Aylan – Galip, în vârstă de cinci ani, şi mama lor, Rehan, în vârstă de 35 de ani, s-au aflat printre cele 12 persoane – inclusiv alţi copii – care au murit după ce două bărci s-au răsturnat în timp ce încercau să ajungă pe Insula elenă Kos.

copil sirian

Într-o declaraţie dată poliţiei, obţinută de către ziarul Hurriyet, tatăl copiilor Abdullah Kurdi, a declarat că a plătit în două rânduri călăuze pentru ca să-l ducă pe el şi pe membrii familiei sale în Grecia, dar că eforturile lor au eşuat. Ei au hotărât, atunci, să ia o barcă şi să tragă la vâsle, dar aceasta a început să ia apă, iar după ce oamenii s-au ridicat în picioare, panicaţi, barca s-a răsturnat.

O ţineam pe soţia mea de mână. Copiii mei mi-au alunecat din mână. Am încercat să ne ţinem de barcă“, a spus el în această declaraţie. “Toată lumea ţipa în întunericul ca smoala. Nu am putut să-mi fac vocea auzită soţiei şi copiilor mei“.

Nilufer Demir, fotograful de la Dogan care făcut fotografia cu Aylan, a declarat pentru postul CNN Turk că, “atunci când mi-am dat seama că nu mai era nimic de făcut pentru a-l readuce pe acel băiat la viaţă, a trebuit să-l fotografiez… pentru a arăta tragedia”.

“Eu sper că impactul pe care l-a creat această fotografie să ajute la găsirea unei soluţii”, a spus el.

Tragica imagine a stârnit și imaginația artiștilor din întreaga lume care fie au încercat să-i aducă un omagiu micuțului Aylan, fie să își exprime indignarea față de cei pe care îi consideră vinovați pentru tragedie.

Ne “gemicikler” var binenleri karun eden, ah ne gemiler var küçücük bir bedeni karşı kıyıya taşıyamayan… Zamanında…

Posted by Murat Sayin on Wednesday, September 2, 2015

نم ياطفلي .. وارقد بسلام حتى تفتح عينيك وانت في الجنة برحمة من ربك #طفل_سوري #سوريا #SyrianRefugees #refugeeswelcome

Posted by ZEZO CARTOONS on Thursday, September 3, 2015

من أحضان سوريا…الى الغرق في بحر تركيا…

Posted by Khaled Karajah on Wednesday, September 2, 2015

Société du spectacle # 1مجتمع الإستعراض”Le Buzz/Jackpot”#SyrianRefugees

Posted by ?L’homme Jaune – ????? ??????? on Thursday, September 3, 2015