Confidenţialitate

Axl Rose împlineşte 55 de ani – VIDEO

Axl Rose, pe numele său real William Bruce Rose, solist și membru fondator al trupei rock Guns N’ Roses, s-a născut pe 6 februarie 1962, în Lafayette, Indiana, SUA.

În 1985, Axl Rose și fostul său coleg de trupă Tracii Guns au pus bazele formaţiei Guns N’ Roses, prin unirea celor două grupuri care făceau parte: Hollywood Rose și L.A. Guns.

Solistul Axl Rose, chitariștii Slash și Izzy Stradlin, basistul Duff McKagan și bateristul Steven Adler au debutat în “The Troubadour”, Hollywood, urmând să cânte în cluburi din Los Angeles.

Albumul de debut al trupei, “Appetite for Destruction”, a fost lansat în 1987, devenind un succes uriaș.

În 1991, trupa a lansat două albume “Use Your Illusion I” și “Use Your Illusion II”.

În noiembrie 1993 au lansat albumul “The Spaghetti Incident?”, care nu a avut același succes ca precedentele.

Albumul “Chinese Democracy” a fost lansat în 2008, la 15 ani după precedentul album.

https://www.youtube.com/watch?v=cmiP7mmmJ7Q

În martie 2016, trupa Guns N’ Roses a anunțat că se reuneşte pentru un turneu în 21 de orașe din America de Nord.

Tot în 2016, Axl Rose a fost cooptat în trupa AC/DC în locul solistului Brian Johnson, care avea probleme de sănătate și risca să rămână fără auz.

Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial. Fiecare material discografic al grupului a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, din Asia și America de Sud. Cel mai bine vândut disc al trupei este “Appetite For Destruction“, cu peste 38 de milioane de exemplare, în toată lumea.

Guns N’ Roses a susținut un concert în România, în septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitală, iar în iulie 2012, la festivalul “Rock the City“, tot la Romexpo.