Avocatul Diavolului: Tudorel Toader cere revocarea procurorului-șef al DNA. Ce urmează?

Printre altele, ministrul Tudorel Toader a subliniat, joi seara, că ”DNA s-a erijat în evaluator, inclusiv în privinţa oportunităţii” iar ”Șefa DNA a avut un comportament excesiv de autoritar și discreționar”.

„Nu putem accepta comportamente nelegale, defăimătoare la adresa României.

DNA trebuie să continue să lucreze în mod legal. DNA nu trebuie să se confunde cu șeful ei, al cărui comportament poate pune în pericol chiar instituția pe care o conduce. Activitatea DNA trebuie să continue dar în conformitate cu statul de drept.

Nimeni nu e mai presus de lege. Lucrurile bune nu le justifică pe cele rele. Trebuie să eliminăm ceea ce este rău. ”, a declarat Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunțând că declanșează procedura pentru revoca Laurei Codruța Koveși.

Într-o primă reacţie faţă de anunţul ministrului Justiţiei că declanşează procedura de revocare din funcţie a şefei Direcţiei Anticorupţie, Administrația Prezidențială precizează că raportul de evaluare prezentat de Tudorel Toader va fi analizat în perioada următoare.

“Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare”, se arată în comunicatul transmis la scurt timp după anunțul făcut de Ministrul Justiției.

A doua zi după ce a fost anunțată decizia Ministrului Justiției, la Europa FM căutăm să aflăm ce urmează. Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu încep dezbaterea, în direct, de la ora 13:15.