Confidenţialitate

Avocatul Diavolului: “Suplimentul financiar” pentru școală. Îl plătim în situație de criză? | VIDEO

Azi vom judeca obiceiul românesc de a aduce bani în plus la școală, pe lângă taxele pe care le plătim deja. Dezbaterea noastră pleacă de la cel mai recent astfel de caz apărut în spațiul public la o școală din București.

La școala 195 din Capitală, directorul adjunct Ionuț Tolescu a scris pe Facebook despre existența unui supliment financiar pentru curățenie.

El a precizat în postarea sa de Facebook că ” nu e nebun cine cere…”. Și precizează clar că acest supliment este plătit de părinți. “De unii, nu de toți.”

Fiecare părinte știe că în școile din România se cer bani suplimentar curățenie, pentru zugrăvit, pentru bănci noi, pentru tablă, pentru imprimantă, hârtie, săpun, pază. Și am putea să adăugăm banii pentru diverse caiete și cursuri opționale. Banii sunt ceruți și gestionați de grupul de părinți, în general, pentru diverse situații, “în beneficiul elevilor.”

Pe de altă parte, în aceste zile trăim o situație specială. România este lovită de o criză sanitară și economică, dar face eforturi uriașe ca să repornească școlile. Un lucru care e necesar și care trebuie să fie sigur. Și aici trebuie să cădem cu toții de acord că nu există lucru mai important pe lumea asta decât siguranța copiilor noștri.

Cum gestionăm această situațe în timp de criză? Sunteți de acord sau împotrivă ca în aceste zile să dați mai mulți bani pentru siguranța copiilor noștri în școlile din România? Este acceptabil să aducem bani de acasă sau acest lucru este interzis indifernt de situație?