Confidenţialitate

Avocatul Diavolului: Gramatica miniştrilor

Avem un Guvern nou de câteva zile și toată lumea s-a concentrat pe insuficiențele miniștrilor acestui cabinet, dovadă că, dacă schimbi trei guverne în 12 luni, nu mai poți spera la tradiționala lună de miere acordată de obicei de opinia publică la începutul oricărui nou executiv.

Doar că merită să ne întrebăm dacă nu cumva suntem mai cârcotași decât ar trebui. Am râs, sau ne-am indignat, după personalitate, de gramatica nesigură și vocabularul limitat al unora dintre membrii cabinetului Dăncilă.

Iar implicația logică a tuturor miștourilor făcute sau criticilor exprimate este că, dacă oamenii aceștia nici nu știu să vorbească corect românește, nu te poți aștepta să se și priceapă la domeniul pe care-l vor coordona, ca miniștri în Guvernul României.

Dar oare așa să fie? Oare gramatica la nivel de Academie să fie prima calitate pe care o așteptăm de la miniștrii noștri? Cine vorbește corect, 110%, limba română? Și dacă ăsta ar fi criteriul, atunci de ce nu devin prim-miniștri profesorii noștri de limba română?

Care este prima calitate, adică cea mai importantă calitate pe care credeți că trebuie s-o aibă un ministru în țara noastră? 

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.