Confidenţialitate

Avocatul Diavolului, cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea: Noi restricții impuse de autorități. Are PNL un câștig electoral dacă nu impune carantină națională? | VIDEO

Guvernul și-a anunțat intențiile, târziu azi noapte, de a introduce noi restricții pentru oprirea epidemiei în România.

Școlile vor fi închise, telemunca obligatorie, atât la stat, cât și la privat, circulația va fi interzisă noaptea, iar magazinele se vor închide la ora 21.

Restricțiile vin după cele mai mari recorduri de îmbolnăviri și decese în România. Am ajuns la 10 mii de îmbolnăviri pe zi, sunt peste 100 de decese la fiecare 24 de ore și peste o mie de oameni sunt la ATI.

Totuși aceste restricții sunt departe de forma dură adoptată de stat în starea de urgență începută în luna martie.

Atunci activitățile economice s-au închis, circulația a fost restricționată și pe timpul zilei, iar Poliția a aplicat un val de amenzi. Cu doar o lună înainte de alegeri, sub diverse presiuni economice și sociale, Guvernul va adopta măsuri mai ușoare.

Sunt tot mai multe voci care trag atenția că acest lucru se datorează dorinței PNL de a păstra scorul electoral din acest moment. Mai pe șleau, nu vrea să nemulțumească populația înainte de alegeri.

Dar există și un număr însemnat de oameni care tocmai de lipsa acestor măsuri se plâng. Și al căror vot este influențat de slăbiciunea autorităților în fața epidemiei.

La Avocatul Diavolului vom discuta noile măsuri în acest context electoral.

Sunt de natură restricțiile impuse de guvern să vă influențeze votul? Ar avea de câștigat PNL dacă impune noi restricții sau asta îi va aduce pierzania electorală?