Confidenţialitate

Avocatul Diavolului, cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea: Cum va arăta România în următoarele șase luni? Sunteți optimiști sau pesimiști? – VIDEO

România este la jumătatea unui an care arată rău. Pandemie, stare de urgență, restricții de circulație, spitale de campanie, mortalitate crescută, teamă și neliniște. Iată doar câteva dintre particularitățile primei jumătăți din 2020.

Consecințele le simțim deja cu toții: economia a frânat brutal, sectoare întregi au fost închise, au apărut sute de mii de șomeri, afaceri mari au început să-și restrângă activitatea, iar starea de nesiguranță persistă.

Nici politicienii noștri nu contribuie prea mult la calmarea situației. O administrație publică politizată în exces și foarte deprofesionalizată are dificultăți serioase să coordoneze coerent răspunsul la criza în desfășurare, iar partidele de opoziție mai mult accentuează confuzia prin diverse abordări demagogice. Mai mult, ridicarea restricțiilor a dus la o intensificare a crizei sanitare.

Deși Guvernul are un plan de relansare economică, acesta este privit mai curând cu neîncredere. Iar alegerile care vin în două rânduri nu par să aducă cu ele soluții raționale.

Avocatul Diavolului vă propune să faceți un scenariu al viitoarelor șase luni. Ce credeți voi despre cum va arăta România în următoarea jumătate de an? Ce se va întâmpla cu criza sanitară, în economie și-n politică? Sunteți, mai curând, pesimiști sau optimiști?